Bahçe Çit Uygulaması ile çevre güvenliğiniz sağlayın.
Keklik kafesi, güvercinden biraz daha büyük olan eti için avlanan bir kuş türüdür. Ülkemizde keklik eti, yumurtası için beslenmektedir. Ayrıca hobi olarak besleyenler de mevcuttur. Peki keklik beslenirken barınma ihtiyacı nasıl karşılanır? İşte burada keklik kafesleri devreye girmektedir. Keklikler için barınak olarak kümes veya kafesler kullanılmaktadır. Bunun yanında keklik kafesleri avlanma amacıyla da kullanılabilmektedir. Bir kekliği kafese koymak suretiyle diğer kekliklerin onun etrafında toplanmasıyla hedefe girmeleri sağlanabilmektedir.
Keklikler ilk üç hafta içerisinde bir kafeste yaklaşık 45-50 keklik olarak barınabilmektedir. Keklik kafeslerinin tel örgü aralıklarının bir cm’den büyük olmaması gerekmektedir. Keklik yetiştiriciliğinde kullanılan kafesler şu düzene göre üretilmelidir: 3 dişi bir erkek veye 4 dişi bir erkek sığabilecek biçimde dizayn edilmelidir. Çünkü keklik yetiştiriciliğinde bu sayılara göre gruplara ayrılmaktadırlar. Salma kafes tiplerinde ise 8 dişi 2 erkek veya 16 dişi 4 erkek şeklinde olabilir. Ayrıca keklik kafesleri dışarıdan herhangi yabancı bir canlının giremeyeceği şekilde tasarlanmalıdır. Bunu sağlamak için de kafeslerin etrafının ince tellerle sarılması gerekmektedir. Kafes tabanlarının tel veya ızgara biçiminde olması gerekmektedir. Böylece hayvanların kendi dışkılarına teması önlenerek sağlığının korunması sağlanacaktır. Beş adet keklik besleyebilmek için uygun kafes boyutları bir metre uzunluğunda elli cm yüksekliğinde ve seksen cm genişliğinde şeklinde hesaplanabilir.
Keklik panel çit kafesleri, beslenilen kekliklerin rahatça su ve yem ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde dizayn edilip tamamen onların konforu düşünülmektedir. İnsanlar çok duygusal yapıdadırlar ve keklik yetiştirirken onlara duygusal bağlarla bağlanırlar. Hayvanları onlar için adeta bir çocuk gibidir. Yani amaç sadece onların döllenmesi ve daha fazla yumurta daha fazla etten farklı bir boyuta taşınmaktadır. Bu nedenle kafesler onların güvenliğini sağlayacak ve sağlıklarını koruyacak şekilde tasarlanmalıdır. Kafeslerin üretiminde kullanılan malzemeler kaliteli, dayanıklı ve sağlam olmalıdır. Keklikler rüzgardan çok fazla etkilendiklerinden kafesin üç tarafının kapalı olması gerekmektedir. Böylece onları rüzgardan korumuş olacaksınız.
Keklik kafesleri tek gözlü, iki gözlü, üç gözlü şeklinde çeşitli bölmelere ayrılmış şekilde olabileceği gibi kat sayısı da arttırılarak daha fazla kekliğe ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanabilir. Örneğin mini keklik kafesi tek gözlü tek katlı bir kafes çeşidi olabilir. İki gözlü tek katlı keklik kafesleri midi keklik kafesi olarak adlandırılabilir. Üç gözlü tek katlı, üç gözlü iki katlı, üç gözlü üç katlı gibi çeşitleri mevcuttur. Üretim şekline göre kat adedi rahatlıkla arttırılabilir.
Bir keklik kafesinde olması gereken özellikler şu şekilde sıralanabilir;Keklik kafesleri fiyatları çeşidine göre değişim göstermekle beraber çok pahalı değildir. Ayrıca sağlam ve dayanıklı malzemelerle üretilmiş kafesler uzun kullanım süresine sahip olduklarından daha ekonomik olmaktadırlar. Keklik kafesi yapımında paslanmaz çelik, galvaniz veya plastik malzemeler kullanılabilmektedir. Bu malzemeler kalitesine göre keklik kafesinin ömrünü uzatmakta ayrıca kekliklerin kafes içerisinde güvende olmalarını sağlamaktadır.
Bahçe Çit Uygulaması ile çevre güvenliğiniz sağlayın.
Evcil hayvanlarınıza hzel Köpek Kafes Uygulamaları
Kanatlı hayvanlar için özel kümes uygulamaları
Yüksek güvenlik önlemleri almak için oldukça sık kullaılan uygulamalar
Helezonlu jiletli tel uygulaması ile yüksek güvenlik önlemleri alabilirsiniz.
Yapay çimenli tel uygulamaları ile organik ve temiz bir görüntüye sahip mekanlar oluştrabilirsiniz.
Panel Çit Ustası © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. | Gizlilik Politikası | Karotçu